Home Problemen ADD Behandeling van ADD

'Ik zit altijd te dromen in de klas'

meisje add wat is add

Behandeling van ADD

Als je ADD hebt, kun je tegen verschillende problemen aanlopen. Soms is het niet zo duidelijk dat je problemen te maken hebben met psychische klachten. Dat komt omdat je juist rustig bent, in tegenstelling tot kinderen en jongeren met ADHD. Gelukkig kun je met ADD leren omgaan, met de juiste behandeling.

Er is geen test die kan bepalen of je ADD hebt. Om te bepalen of jij ADD hebt, voert Jonx samen met jou en je ouders een gesprek. Een psycholoog of psychiater kan jullie een vragenlijst geven om in te vullen. Daarnaast praten we vaak met een docent of leerkracht van je school. Hij of zij vertelt dan iets over jou. Op basis van alle informatie gaan we kijken of jouw gedrag aansluit bij de diagnose ADD. 

Welke behandelingen zijn er voor ADD?

Als je vermoed dat je ADD hebt, dan kan Jonx jou en/of je ouders helpen. Wij bieden verschillende behandelingen aan. Onderstaande behandelingen helpen jou om met je ADD om te gaan.

Meer over een behandeling van ADD bij kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren met ADD lopen tegen andere problemen aan dan volwassenen met ADD. Wil je hier meer informatie over? Op de website van het Kenniscentrum kinder- jeugdpsychiatrie kun je meer lezen over ADD, onder het kopje ‘vormen van ADHD’.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek