'Ik zit altijd te dromen in de klas'

meisje add wat is add

ADD

Wist je dat een Attention Deficit Disorder net als ADHD een aandachtstoornis is, maar dat ADD vaak wat minder goed opvalt? Dat komt omdat mensen met ADHD heel druk kunnen zijn, terwijl je bij ADD juist heel rustig bent.

Gevolgen van ADD

Bij ADD kan je het gevoel hebben dat je anders bent dan anderen. Huiswerk, opruimen en een klein taakje kosten jou veel moeite, terwijl het anderen makkelijk lijkt af te gaan. Ook kunnen mensen denken dat niets je interesseert, doordat je vaak moeite hebt met luisteren. Docenten en ouders stellen eisen aan je, die jij eigenlijk niet waar kan maken. Waardoor je soms misschien denkt dat je helemaal niks kan.

Jonx kan je helpen om jezelf beter te begrijpen. En we helpen je omgeving om meer begrip voor jouw stoornis te krijgen. Wil je je alvast inlezen? Hier vind je tips en meer informatie over (omgaan met) ADD.

Oorzaken: Erfelijkheid & je omgeving

ADD is een neurobiologische stoornis in de hersenen, vooral in de zenuwverbindingen, die maakt dat informatieverwerking langer duurt. Je wordt met deze stoornis geboren en het kan erfelijk zijn. Kinderen die er kwetsbaar voor zijn, kunnen een Attention Deficit Disorder ontwikkelen als gevolg van factoren uit hun omgeving. Bijvoorbeeld als er complicaties zijn bij de geboorte, als de moeder rookt tijdens haar zwangerschap of als ze met een laag gewicht geboren worden.

Als je last hebt van ADD is het belangrijk om hulp te zoeken. Samen gaan we op zoek naar een geschikte behandeling voor jouw symptomen.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek