Home Problemen ADD ADD Tips

'Ik zit altijd te dromen in de klas'

meisje add wat is add

ADD Tips

Het hebben van ADD kan erg lastig zijn. De volgende tips kunnen je helpen met het omgaan met ADD.

Structuur

Zorg dat je dagen op elkaar lijken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je op dezelfde tijden opstaat, gaat slapen en eet. Plan ook vaste momenten voor huiswerk en sport in. Door deze vaste schema’s kan je meer rust in je hoofd krijgen.

Weinig afleiding

Concentreren is lastig voor jou. Zorg dat je op school een plekje hebt waar je zo weinig mogelijk afgeleid wordt. Kijk wat voor jou het beste werkt en bespreek dit met je docent.

Kennis

Leer zo veel mogelijk over ADD. Door veel te weten over ADD, begrijp je jezelf beter en krijg je er meer grip op. Deel je kennis met de mensen die belangrijk voor je zijn. Zij weten zo beter wat zij wel en niet van jou kunnen verwachten.

Plannen

Plannen is voor jou lastig. Je stelt dingen vaak uit. Het kan helpen om op een krijt of whiteboard je taakjes voor de komende dagen te schrijven met een deadline daarbij. Zo heb je een goed overzicht van alles wat je moet doen.

Tips voor naasten

Kennis en voorlichting

Laat je goed informeren over ADD en ga zelf actief op zoek naar informatie. Hoe meer je leert over ADD, hoe meer begrip je voor je kind zal kunnen opbrengen. Je weet beter wat je kan verwachten en ook kan je nuttige tips opdoen over de omgang met je kind.

Duidelijkheid

Kinderen met ADD hebben een grote behoefte aan structuur en duidelijkheid, omdat het vaak al een warboel is in hun hoofd.  Zorg dat je structuur aanbrengt in hun dag, je duidelijke vragen stelt en duidelijke taken geeft. Zoek uit wat bij jou en je kind past, dat kan jullie beide helpen

Samenwerken school

Wissel tips uit met de leerkrachten over wat het beste werkt voor jouw zoon of dochter. Het is belangrijk dat jullie dezelfde lijn volgen.

Zorg goed voor jezelf

Het hebben van een kind met ADD kan zwaar zijn en een groot deel van je leven beheersen. Het is belangrijk dat je niet in een sociaal isolement raakt. Blijf dingen doen die jou plezier geven en jou doen ontspannen. Dit helpt je om niet overbelast te raken.