Home Problemen Angststoornis

'Ik voel me onzeker, ik pieker en ik slaap slecht'

Wat is een angststoornis?

Iedereen is wel eens bang of angstig, maar normaal gesproken zakt angst als het niet meer nuttig is. Angst is namelijk bedoeld om ons te waarschuwen bij gevaar. Ons lichaam geeft signalen zodat we goed opletten en snel kunnen reageren. Als je veel en snel angstig of bang bent zonder duidelijke reden, dan kan het zijn dat je een angststoornis hebt.

Wat voel je bij een angststoornis?

Als je een angststoornis hebt, kan dat grote invloed hebben op je dag. In deze video van NOS op 3 vertellen twee jongeren hoe dat voor hen is.

angststoornis
Hoe voelt een angststoornis? – 2:16

Een angststoornis kan je gedrag sterk beïnvloeden. Misschien mijd je situaties om te voorkomen dat je je angstig voelt, maar zorgt dit er ook voor dat je niet met anderen kunt meedoen? Of heb je last van faalangst en voel je je onzeker, omdat je bang bent om te falen. In beide gevallen kan je behoorlijk piekeren, waardoor je je vervelend voelt. Het kan zijn dat je daardoor slechter gaat slapen.

Soorten angststoornissen

Vermoed je dat je last hebt van een angststoornis? Jonx biedt verschillende behandelingen voor angststoornissen die helpen je klachten te verminderen. Onze experts kijken samen met jou welke behandeling het beste bij jou past.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek