Home Behandelaanbod Online behandelen

Behandeling

Online behandelen

Het internet is voor veel dingen handig. We chatten met onze vrienden en familie, bestellen kleding of boeken een vakantie. Je kunt informatie vinden over allerlei onderwerpen. En je kunt gebruik maken van online zelfhulp. Het is bij Jonx mogelijk om een deel van je behandeling online te volgen. Je hebt dan gesprekken met je behandelaar, en daarnaast ga je ook thuis op de computer aan de slag. Je werkt aan je behandeling op het moment dat jij tijd hebt.

Hoe werkt online behandelen?

De online behandeling van Jonx werkt via Minddistrict. Dit is een beveiligde omgeving waar alleen jij en je behandelaar in kunnen. Om te beginnen, moet je een account aanmaken met een e-mailadres. Het kan handig zijn dat je ouders of je leraar ook een account hebben.  Zo weten zij hoe ze jou het beste kunnen helpen.

Wat zijn de voordelen van een online behandeling?

Een online behandeling heeft een aantal voordelen. Je kunt bezig met je behandeling wanneer het jou goed uitkomt. Je bepaalt dus voor een deel zelf het tempo van de behandeling.

Je kunt thuis in alle rust nadenken over wat je opschrijft en later dingen teruglezen. En omdat je online en ‘in het echt’ met je behandelaar praat, hebben jullie meer contact. 

Hoe ziet een online behandeling eruit?

Je overlegt met je behandelaar hoe je online behandeling eruit ziet. Jullie zoeken samen een online module uit die past bij jouw probleem. Er zijn bijvoorbeeld modules over het leren omgaan met spanning of nare gedachten. Of over hoe je beter kunt plannen en je beter kunt concentreren. Je kunt ook meer leren over bijvoorbeeld autisme of ADHD.

Het online gedeelte kan bestaan uit opdrachten en oefeningen. Een voorbeeld van een opdracht is het bijhouden van een dagboek. Maar het kan ook uitleg zijn over je klachten, en hoe je daarmee om kan gaan.

Het is ook mogelijk om een bericht te sturen naar je behandelaar. Bijvoorbeeld als je iets leuks meemaakt. Of als er iets is wat je moeilijk vindt en je dat even wil delen. Je begrijpt vast dat je behandelaar niet altijd meteen de berichten leest. Maar hij of zij zal binnen de afgesproken tijd reageren. Je kunt ook gesprekken voeren via beeldbellen.

Voor wie is een online behandeling geschikt?

Een behandelplan bij Jonx is altijd op jou afgestemd. Je behandelaar bepaalt samen met jou de online behandeling iets voor jou zou kunnen zijn. Online behandelen kan bij de volgende problemen onderdeel zijn van de behandeling.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek