Home Problemen Somberheid

'Ik voel me steeds zo down'

jongen heeft last van somnberheid

Heb je last van somberheid?

Iedereen heeft wel eens een sombere bui: het concert van je lievelingsband gaat niet door, je hebt ruzie met je beste vriend of je hebt je mobiel kapot laten vallen. Een sombere bui is vervelend, maar heel normaal. Houden jouw sombere gevoelens langer aan? Dan heeft je somberheid misschien een onderliggende oorzaak en kun je daar hulp voor zoeken.

Je voelt je neerslachtig, je hebt nergens meer zin in en je hebt weinig energie. Waar komt die somberheid vandaan? Dat verschilt per persoon. Het kan ontstaan wanneer iemand van wie je houdt is overleden of wanneer het niet goed gaat op school.

Soms kan het zijn dat je je somber voelt zonder dat er een duidelijke reden voor is. Somberheid kan er ook voor zorgen dat je je leeg voelt en geen plezier meer beleeft aan dingen waar je dat anders wel bij zou hebben. Als je hier extreem veel last van hebt, kan het zijn dat je een depressie hebt.

Meer over somberheid

Als je je vaak en erg somber voelt, kan het helpen om de verhalen van anderen te horen. Het komt namelijk veel voor, je bent niet alleen! Via de onderstaande website kom je meer te weten over somberheid onder jongeren.

Hoe kan Jonx je helpen?

Hebben jouw klachten of vragen te maken met psychische problemen? Dan kan Jonx je helpen. Via je huisarts kan je naar ons worden doorverwezen. Daarna kijken we samen met jou welke behandeling je het beste helpt.