Home Problemen ADD Wat is ADD?

'Ik zit altijd te dromen in de klas'

meisje add wat is add

Wat is ADD?

ADD is, net als ADHD, een aandachtstoornis. Dit houdt in dat je in vergelijking met anderen meer moeite hebt om je goed te concentreren. Je bent vergeetachtig en raakt vaak je spullen kwijt. Je maakt dingen niet af en je ouders/leerkrachten moeten vaak opdrachten herhalen.

Als je veel last hebt van ADD, dan kan het je ontwikkeling in de weg gaan staan. Misschien kun je niet goed meegaan met school of gaat het thuis niet zo makkelijk. Dan kun je daar onzeker over zijn. Bij Jonx kunnen we je helpen om zo goed mogelijk om te gaan met ADD.

Hoe weet ik of ik ADD heb?

Er is helaas geen test die kan bepalen of je het hebt. Als je vermoed dat deze diagnose bij jouw klachten past, dan verzamelen we zoveel mogelijk informatie over je bij elkaar. Door gesprekken te voeren met jou en je ouders en door jullie een vragenlijst te laten invullen. Blijkt daaruit dat je ADD hebt? Dan biedt Jonx verschillende behandelingen om met je diagnose om te gaan.

Om bij Jonx in zorg te komen heb je een verwijzing nodig van je huisarts, een Centrum voor Jeugd en gezin of de gemeente.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek