Home Behandelaanbod Systeemtherapie

Behandeling

Systeemtherapie

Systeemtherapie Jonx

Bij systeemtherapie is er aandacht voor de manieren waarop jouw omgeving met elkaar en met jou omgaan. Soms kom je namelijk in een patroon terecht waarin het contact voor jou of voor een ander niet prettig voelt. Tijdens systeemtherapie bij Jonx ga je uitzoeken welke patronen er in jouw sociale en culturele omgeving zijn en hoe deze patronen verbeterd kunnen worden. Wij kijken naar jou, je familie, maar bijvoorbeeld ook naar je omgeving op school.

Systeemtherapie verschilt van andere behandelingen in de speciale aandacht die er is voor mensen die belangrijk voor jou zijn. Ook als zij niet fysiek bij je behandeling aanwezig kunnen zijn, kan jouw behandelaar met je kijken hoe jij en je omgeving invloed hebben op elkaar. Een systeemtherapeut gaat er vanuit dat jouw psychische klachten invloed hebben op jouw omgeving en dat jouw omgeving invloed heeft op hoe jij je voelt.

Wat is het doel van systeemtherapie?

De bedoeling van systeemtherapie is dat het contact dat je hebt met de meest belangrijke mensen in je omgeving beter wordt. Dankzij systeemtherapie lukt het jullie gemakkelijker om oplossingen voor problemen te vinden. In de gesprekken hebben jullie het over hoe jullie met elkaar omgaan en hoe dat beter zou kunnen. Of jullie leren om anders tegen bepaalde dingen aan te kijken.

Wanneer wordt systeemtherapie ingezet?

Bij Jonx bepaalt een behandelaar samen met jou of systeemtherapie iets voor jou zou kunnen zijn. Systeemtherapie kan bij de volgende problemen onderdeel zijn van de behandeling:

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek