Home Problemen Depressie

'Ik voel me leeg en somber'

Wat is een depressie?

Iedereen voelt zich wel eens somber, verdrietig of prikkelbaar, maar dat gaat meestal vanzelf weer over. Als je een depressie hebt, dan voel je je bijna elke dag somber of verdrietig. Je hebt weinig zin om dingen te doen en je hebt minder interesse in dingen die je eerder wel interessant of leuk vond. Je voelt je moe en gespannen of je hebt een naar gevoel over jezelf en ziet de toekomst somber in.

In onderstaande video vertellen vijf jongeren over hun depressie. Want niet iedereen ervaart een depressie op dezelfde manier en ook de oorzaken voor een depressie kunnen per persoon verschillen. Ook vertellen ze wat ze fijn zouden vinden vanuit hun omgeving.

Zo voelt een DEPRESSIE – 19:31

Als je veel last hebt van depressies, lukt het je niet meer om te genieten van leuke dingen. Je hebt last van heftige gevoelens die je niet zomaar van je af kunt zetten. Dit merk je in je lichaam, in je gedrag, gedachten en emoties. Terwijl je niet altijd weet waarom je je zo voelt.

Vermoed je dat je last hebt van een depressie? Jonx biedt verschillende behandelingen tegen een depressie die helpen om je klachten te verminderen. Onze behandelaren kijken samen met jou welke behandeling het beste bij jou past.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek