Home Behandelaanbod Diagnostiek

Behandeling

Diagnostiek

Een diagnose is een naam die je problemen omschrijft. Om een goede diagnose te stellen, moeten we je goed leren kennen. Dat doen we in een fase die we ‘diagnostiek’ noemen. We voeren een aantal gesprekken om kennis met je te maken en je situatie te onderzoeken.

Hoe ziet diagnostiek eruit?

Meestal moet je ook een paar vragenlijsten invullen. Op die manier kijken we waar je last van hebt, hoe het met je gaat op school en thuis, en hoe we je kunnen helpen. Als we genoeg informatie hebben, voeren we een adviesgesprek met je. Daarin bespreken we jouw klachten en je diagnose. Ook vertellen we over je behandelopties. Je krijgt een voorstel waarin staat waarmee en hoe we je kunnen helpen. Als je het met het voorstel eens bent, maken we samen en plan. Daarin beschrijf jij je doelen. Je ouders of verzorgers kunnen je daarmee helpen. Als het plan af is, kunnen we beginnen met de behandeling.

Vermoed je dat je autisme hebt? Dan ziet de fase van diagnostiek er een beetje anders uit. Of wil je graag dat er een onafhankelijke organisatie meekijkt met de diagnose die jij krijgt? Klik dan verder via onderstaande linkjes.

Voor wie is diagnostiek bedoeld?

Iedereen die bij Jonx wordt aangemeld, start met diagnostiek. In de blokken hieronder worden de problemen weergegeven die we bij Jonx behandelen.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek