Home Voor wie Volwassenen

Jonx is er voor

Volwassenen

Voel je je al je hele leven anders dan anderen? Of is er onlangs bij je kind een Autismespectrumstoornis (ASS) vastgesteld, en herken je veel in hem of haar? Misschien heb je zelf als kind al de diagnose ASS gekregen. In al deze gevallen is Jonx er als je vastloopt, ook nu je volwassen bent.

Op het werk, in je relatie of in vriendschappen. ASS draag je je hele leven bij je. Soms gaat het een hele tijd goed, maar loop je later in je leven toch weer vast. We leren je je leven zo vorm te geven dat je zo min mogelijk last hebt van de ASS.

Autisme Team Noord-Nederland (ATN) van Jonx

Binnen Jonx richt een groep behandelaren zich volledig op de behandeling van kinderen en volwassenen met ASS. Dit is het Autisme Team Noord-Nederland (ATN). Als je huisarts of de gemeente vermoedt dat je autisme hebt, en je wordt doorverwezen bij Jonx, dan kom je automatisch bij dit team terecht. We hebben 3 locaties: in Drenthe, Friesland en Groningen.

Behandelaanbod bij ATN Jonx

Iedereen is anders en ook ASS heb je in verschillende vormen. Daarom sta jij centraal bij Jonx, en niet de diagnose of de behandeling. Een behandeling kan uit verschillende onderdelen bestaan. Bijvoorbeeld gesprekken en bewegingsoefeningen. Of medicatie, als dat nodig en passend is. Samen met je behandelaar kijk je wat voor jou het beste werkt.

Je kunt ook terecht in één van onze trainingsafdelingen in Groningen, waar jongeren tot 30 jaar leren om uiteindelijk op zichzelf te gaan wonen.

Daarnaast is er de woonvorm ‘Wonen en Werken voor volwassenen met een Autismespectrumstoornis’ (WWA) in Zuidlaren. Hier krijgen cliënten gespecialiseerde woonbegeleiding, behandeling en zinvolle dagbesteding.

Hoe kan ik me aanmelden bij Jonx ATN?

Kom je er zelf niet uit? Ga dan eerst naar je huisarts. Je huisarts of het sociale wijkteam kan je doorverwijzen naar een van de drie Autisme Teams Noord-Nederland van Jonx.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek