Home Behandelaanbod Wonen en Werken volwassenen met autisme (WWA)

Behandeling

Wonen en Werken volwassenen met autisme (WWA)

WWA wonen werken volwassen autismespectrumstoornis


Volwassenen met een Autismespectrumstoornis (ASS) waarbij het niet lukt om zelfstandig te wonen kunnen terecht bij de afdeling Wonen en Werken voor Volwassenen met Autisme (WWA) in Zuidlaren. Hier bieden we gespecialiseerde woonbegeleiding en talloze mogelijkheden voor een zinvolle dagbesteding.

Voor wie is de WWA bedoeld?

Onze omgeving is overzichtelijk, voorspelbaar en gestructureerd ingericht, om mensen met ASS zo goed mogelijke zorg te bieden. Bijvoorbeeld via begeleiding, behandeling, verpleging en verzorging. Op die manier nemen we alle levensterreinen mee. Zoals wonen, dagbesteding, omgang met anderen, zelfverzorging, financiën en administratie en de behandeling van bijkomende psychische problemen.

Hoe ziet de behandeling bij de WWA eruit?

Je kunt bij ons terecht voor een langdurige tot permanente verblijfsmogelijkheid. Hierbij staat jouw individuele hulpvraag centraal. We stabiliseren je autistische problematiek, vergroten je individuele vaardigheden, behandelen bijkomende problemen en we bieden een veilig leefklimaat aan waarin jij een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven kan leiden.

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt schriftelijk worden aangemeld bij de WWA door je huisarts, de gemeente, een andere GGZ-instelling, een GGD-arts of een medisch specialist. Na je aanmelding wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we of de WWA bij je past. Als je voor de WWA kiest kom je op een wachtlijst te staan.