‘Bij Jonx heb ik geleerd hoe ik vriendjes kan maken. Ik voel me nu niet meer zo eenzaam.’
Rennend gezin in de bossen

Kinderen

Ben je heel druk? Of ben je juist vaak bang en verdrietig? Veel kinderen hebben dat wel eens en vaak gaat het vanzelf over. Maar dat is niet bij iedereen zo. Jonx helpt je als dat vervelende gevoel steeds terugkomt.

Herken je dit?

Veel kinderen voelen zich wel eens bang, verdrietig of alleen. Dat is heel gewoon. Maar natuurlijk wel vervelend. Hoe is dat bij jou?

  • Ik doe het nooit goed. Papa en mama snappen me niet. Ik krijg altijd de schuld.
  • Juf is niet aardig tegen me. Ik probeer echt te doen wat ze zegt, maar ik kan het niet allemaal onthouden. En dan wordt ze weer boos. School is stom!
  • Niemand wil met me spelen. Als ik wel meedoe, komt er meteen ruzie. Dan mag ik niet meer meedoen. Ik wil graag meer vrienden of vriendinnen om mee te spelen.
  • Er is één ding dat ik het allerliefste doe. Maar ik heb niemand die het net zo leuk vindt als ik. Dat maakt me verdrietig.
  • Ze zeggen dat ik te druk ben, maar dat is helemaal niet zo. Ze zijn zelf druk!
  • Het liefst ben ik thuis. Ik kijk dan graag tv of doe een computerspelletje. Dan heb ik van niemand last.

Herken je deze voorbeelden? Komt dat vervelende gevoel steeds terug? En wil je er graag vanaf? Dat kan hoor! Jonx helpt je daarbij.

Jonx helpt je verder

Het is goed om over het vervelende gevoel te praten met iemand die je vertrouwt. Blijft het vervelende gevoel of wordt het misschien zelfs erger? Dan kan Jonx je helpen om er vanaf te komen. We praten eerst een paar keer met jou en je moeder of vader over hoe jij je voelt en welke gevolgen dat heeft. Soms kan het zijn dat je een test mag doen om te kijken wat er precies aan de hand is. Zodra we goed begrijpen waar het aan ligt, maken we een plan om je verder te helpen.

Behandelingen

Bij Jonx hebben we allerlei behandelingen, bijvoorbeeld voor als je bang bent, veel piekert of boos bent. Of wanneer je beter met andere kinderen wilt leren omgaan. Misschien kan zo’n behandeling jou helpen. Het kan ook zijn dat je met iemand van Jonx gaat tekenen of toneelstukjes spelen. Sommige kinderen hebben medicijnen nodig om van hun probleem af te komen. Jonx helpt jou én je ouders. Ook geven we in een cursus tips hoe broertjes en zusjes en je ouders jou verder kunnen helpen.
Hier kun je alle behandelingen van Jonx vinden.

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis