Home Voor wie Kinderen

Jonx is er voor

Kinderen

Jonx biedt zorg voor kinderen die psychische klachten hebben. Ben je soms heel druk? Of ben je juist vaak bang en verdrietig? Veel kinderen hebben dat wel eens. Vaak gaat het vanzelf over. Maar dat is niet bij iedereen zo. Het kan ook zijn dat je iets vervelends hebt meegemaakt, waar je nog vaak aan moet denken.

We kunnen je helpen met dingen die je moeilijk vindt of dingen die niet goed gaan. We praten eerst een paar keer met jou en degenen die voor je zorgen over hoe jij je voelt. Soms kan het zijn dat je een test mag doen om te kijken wat er precies aan de hand is. Zodra we goed begrijpen waar het aan ligt, maken we een plan om je verder te helpen.

Behandelingen bij Jonx

Er zijn verschillende manieren waarop we je helpen. Bijvoorbeeld door met jou en degenen die voor je zorgen te praten. Als je dat moeilijk vindt, kun je ook voor een behandelvorm kiezen waarbij je minder hoeft te praten en vooral dingen doet.

Hoe kan ik me aanmelden bij Jonx?

Hopelijk heb je in je omgeving iemand aan wie je kunt vertellen dat je je niet zo goed voelt. Het helpt vaak al als je er met je vader of moeder, opa of oma, of iemand op school over kunt praten. Besluiten jullie samen dat je graag hulp wilt? Ga dan naar je huisarts of een Centrum voor Jeugd en Gezin. Zij kunnen je aanmelden bij Jonx.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek