Home Problemen Trauma Wat kan Jonx voor je betekenen bij een trauma?

'Ik zie de nare dingen steeds weer voor me'

Wat kan Jonx voor je betekenen bij een trauma?

Als je een trauma hebt, kan je hier veel last van hebben. Jonx kan je helpen bij het verwerken van je trauma, zodat je de nare gebeurtenis een plekje kunt geven. Het doel van de behandeling is om jou aan de situatie te kunnen laten terugdenken, zonder dat je je er naar en gespannen over voelt.

Trauma’s komen niet alleen bij volwassenen voor. Ook kinderen en jongeren kunnen vervelende gebeurtenissen meemaken die nog lang daarna invloed hebben op hoe zij zich voelen. Als je heel lang last hebt van de gevolgen van een trauma, dan kan het zijn dat je een posttraumatische stressstoornis ontwikkeld hebt. Ook daar kan Jonx je bij helpen.

Welke behandelingen zijn er voor een trauma?

Er zijn verschillende manieren waarop Jonx je kan helpen. Bijvoorbeeld door cognitief gedragstherapeutische technieken, zoals imaginaire exposure, EMDR of een andere vorm van CGT. Ouders kunnen een rol spelen als dat past. Bij jongere kinderen kan dit een hele actieve rol zijn.

Meer over een behandeling van een trauma

Wil je meer te weten komen over het behandelen van een trauma? Op de site van de Vereniging voor EMDR Nederland vind je meer informatie en filmpjes over de behandeling EMDR.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek