Home Problemen Dysthyme stoornis (persisterende depressie) Behandeling van een dysthyme stoornis

'Het gaat een poosje goed en dan ineens heel slecht'

Behandeling van een dysthyme stoornis

Als je last hebt van een dysthyme stoornis, kan dat je dagelijks leven behoorlijk in de weg staan. Soms is de stoornis even weg en voel je je goed, maar een poosje later kan hij zomaar terug zijn en voel je je weer licht depressief. Bij Jonx kun je een behandeling volgen waardoor je klachten verminderen.

Omdat de klachten bij een dysthyme stoornis minder heftig zijn dan bij een depressie, kan het soms lastig zijn om te herkennen of klachten te maken hebben met psychische problemen. Houden je klachten langdurig aan en/of keren ze steeds terug? Dan is het altijd goed om hulp in te schakelen.

Welke behandelingen zijn er voor een dysthyme stoornis?

Als we vaststellen dat je een dysthyme stoornis hebt, dan zijn er verschillende manieren om je klachten aan te pakken. Samen met jou onderzoeken we wat precies jouw klachten zijn en welke behandeling het beste helpt om deze te verminderen. Jonx biedt onderstaande behandelingen aan.

Als je het niet meer ziet zitten

Het kan zijn dat je zo veel last hebt van somberheid, dat je niet meer wilt leven. Wanneer je denkt aan zelfdoding, neem dan direct contact op met je huisarts. Hij of zij zorgt er dan voor dat je meteen hulp krijgt.

Ben je al in behandeling bij Jonx? Neem dan contact op met je behandelaar. Buiten kantoortijden kun je bellen met de crisisdienst op telefoonnummer 050 523 98 51.

Snel behoefte aan een crisis-gesprek? Via www.113.nl kun je chatten of bellen met medewerkers.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek