Home Problemen Onzekerheid Wat kan Jonx voor je betekenen als je onzeker bent?

'Ik twijfel aan mezelf'

Wat kan Jonx voor je betekenen als je onzeker bent?

Iedereen is wel eens een beetje onzeker. Vaak gaat dit vanzelf weer over. Maar als je veel en lang last hebt van onzekerheid en het je dagelijks functioneren in de weg staat, dan kan het zijn dat er meer aan de hand is. Mogelijk heeft jouw onzekerheid te maken met een angststoornis en kan Jonx je helpen.

Hoe helpt Jonx bij onzekerheid?

Ben je extreem bang om anderen te ontmoeten, omdat je denkt dat ze negatief over je zullen denken? Dan kan het zijn dat je een vorm van een angststoornis hebt. Als dit het geval is, dan biedt Jonx verschillende behandelingen die je uiteindelijk ook helpen omgaan met je onzekerheid. Het is belangrijk dat je hiervoor eerst contact met je huisarts zoekt. Hij of zij kan je naar ons doorverwijzen.

Onzekerheid: een angststoornis?

Een angststoornis klinkt misschien wat groot en ongrijpbaar. In de video hieronder van het NOS Jeugdjournaal vertelt Symen over zijn sociale angststoornis. Op de basisschool was hij soms zo bang in de klas, dat hij er niet meer naartoe wilde gaan.

Symen heeft last van een angststoornis – 4.05 minuten

Natuurlijk ervaart iedereen deze gevoelens op een andere manier. Maar als je vermoedt dat jouw onzekerheid door een angststoornis komt, dan is het goed om hulp in te schakelen.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek