Home Problemen Onzekerheid

'Ik twijfel aan mezelf'

Wat is onzekerheid?

Veel kinderen en jongeren zijn wel eens onzeker. Dat is heel normaal. Je lichaam verandert, je gaat naar een nieuwe school en denkt na over de toekomst. Maar er is meer aan de hand als je over alles twijfelt en je zoveel last hebt van onzekerheid dat je bijna nergens meer plezier aan beleeft.

Je trekt bijvoorbeeld een paar keer andere kleren aan omdat je twijfelt of je vermijdt feestjes omdat je denkt dat toch niemand op jou zit te wachten. Je laat je hoofd hangen, ontwijkt oogcontact en haalt jezelf omlaag.

Ook kan het zijn dat je juist heel stoer of druk bent, om je onzekerheid te verbergen. Ben je zo onzeker dat je er enorm verdrietig en somber van blijft? Dan kan het zijn dat je een depressie hebt. Jonx biedt verschillende behandelingen voor een depressie.

Weinig zelfvertrouwen

Onzekerheid heeft vaak te maken met een laag zelfvertrouwen. Je kunt je bijvoorbeeld onzeker voelen wanneer je wordt gepest op school. Of je vergelijkt jezelf continu met andere (beroemde) mensen en vindt dat jij minder mooi, slim of grappig bent.

Hoe kan Jonx je helpen?

Hebben jouw klachten of vragen te maken met psychische problemen? Dan kan Jonx je helpen. Via je huisarts kan je naar ons worden doorverwezen. Daarna kijken we samen met jou welke behandeling je het beste helpt.