Home Problemen Negatieve gedachten Wat kan Jonx voor je betekenen bij negatieve gedachten?

'Ik vind het moeilijk om de leuke kanten van iets te zien'

jongen negatieve gedachten depressie

Wat kan Jonx voor je betekenen bij negatieve gedachten?

Iedereen heeft wel eens last van negatieve gedachten. Maar vaak gaan die weer over als het wat beter met je gaat. Als je veel en lang last hebt van negatieve gedachten en het je dagelijks functioneren in de weg staat, dan kan het zijn dat er meer aan de hand is. Mogelijk hebben je negatieve gedachten te maken met een dysthyme stoornis of een depressie en kan Jonx je helpen.

Hoe helpt Jonx bij een depressie?

Voel je je over langere periodes extreem somber, leeg of verdrietig? Dan heb je misschien last van een dysthyme stoornis of een depressie. Als dit het geval is, dan biedt Jonx verschillende behandelingen die je met je negatieve gedachten helpen omgaan. Het is belangrijk dat je hiervoor eerst contact met je huisarts zoekt. Hij of zij kan je naar ons doorverwijzen.

Negatieve gedachten: een depressie?

Een dysthyme stoornis of een depressie klinken misschien wat groot en ongrijpbaar. In de video hieronder, van Het Klokhuis, wordt een beeld geschetst van de klachten die mensen met depressieve gevoelens kunnen hebben.

Hoe voelt het om een depressie te hebben? – 9.08 minuten

Natuurlijk ervaart iedereen deze gevoelens op een andere manier. Maar als je vermoedt dat jouw negatieve gedachten komen door een depressieve stoornis, dan is het goed om hulp in te schakelen.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek