Home Problemen Faalangst Wat kan Jonx voor je betekenen bij faalangst?

'Een presentatie? Ik klap helemaal dicht...'

meisje studeert in een park in het gras

Wat kan Jonx voor je betekenen bij faalangst?

Iedereen heeft wel eens last van faalangst. Vaak gaat dit over als je meer ervaring opdoet met iets waar je bang voor bent. Maar als je veel en lang last hebt van faalangst en het je dagelijks functioneren in de weg staat, dan kan het zijn dat er meer aan de hand is. Mogelijk heeft jouw faalangst te maken met een angststoornis en kan Jonx je helpen.

Hoe helpt Jonx bij faalangst?

Ben je extreem bang om te presteren, omdat je bang bent voor de meningen van anderen? Dan kan het zijn dat je een vorm van een angststoornis hebt. Als dit het geval is, dan biedt Jonx verschillende behandelingen die je uiteindelijk ook helpen omgaan met je faalangst. Het is belangrijk dat je hiervoor eerst contact met je huisarts zoekt. Hij of zij kan je naar ons doorverwijzen.

Faalangst: een angststoornis?

Een angststoornis klinkt misschien wat groot en ongrijpbaar. In de video hieronder van het NOS Jeugdjournaal vertelt Symen over zijn sociale angststoornis. Op de basisschool was hij soms zo bang in de klas, dat hij er niet meer naartoe wilde gaan.

Symen heeft last van een angststoornis – 4.05 minuten

Natuurlijk ervaart iedereen deze gevoelens op een andere manier. Bovendien zijn er meerdere angststoornissen. Maar als je vermoedt dat jouw faalangst door een angststoornis komt, dan is het goed om hulp in te schakelen.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek