Home Problemen Eenzaamheid Tips bij eenzaamheid

'Ik heb het gevoel dat niemand mij ziet staan'

eenzaam jongen eenzaamheid

Wat kan ik doen tegen eenzaamheid?

Hoe langer jij je eenzaam voelt, hoe zwaarder het is. Je kunt je verdrietig en somber voelen. Misschien slaap je slecht, heb je last van hoofdpijn of misselijkheid of wil je het liefst niet meer het huis uit. Het is belangrijk de eenzaamheid te doorbreken. Ook al vind je het spannend, probeer toch hulp te vragen aan familie, bekenden of de huisarts. Samen kunnen jullie naar een oplossing zoeken. Hieronder hebben we een aantal tips tegen eenzaamheid voor je op een rij gezet.

Hoe stop ik mijn eenzaamheid?

De eerste stap naar het stoppen van je eenzaamheid, is door erover te praten. Bijvoorbeeld met je ouders of je huisarts. Samen kunnen jullie onderzoeken waar jouw gevoel vandaan komt. En wat jou helpt om je meer verbonden te voelen met anderen. Misschien blijkt naderhand dat jouw eenzaamheid te maken heeft met een bepaalde angst? Dan kan Jonx je helpen.

Zo word je je eenzaamheid de baas (4 tips)

  • Praat met iemand die je vertrouwt over je eenzaamheid, dat kan flink opluchten.
  • Wanneer je onzeker bent of denkt dat niemand jou aardig vindt, kan het helpen om elke dag een paar dingen over jezelf op te schrijven waar je trots op bent.
  • Probeer regelmatig iets leuks te doen buiten de deur. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij een sportclub.
  • Je bent niet de enige die zich alleen voelt. Er zijn veel (online) mogelijkheden om in contact te komen met leeftijdsgenoten die zich ook eenzaam voelen.

Hoe kan Jonx je helpen?

Hebben jouw klachten of vragen te maken met psychische problemen? Dan kan Jonx je helpen. Via je huisarts kan je naar ons worden doorverwezen. Daarna kijken we samen met jou welke behandeling je het beste helpt.