Eetbuistoornis Jonx bijgesneden

Wat zijn symptomen van boulimia nervosa?

Het is niet altijd eenvoudig om te zien of iemand boulimia nervosa heeft. De eetbuien vinden meestal stiekem plaats als er niemand bij is. Als je boulimia hebt, doe je er alles aan om gewichtstoename te voorkomen. In het uiterlijk is de eetstoornis dan ook niet altijd direct zichtbaar.

  • Eetbuien; als je boulimia hebt, eet je  in korte tijd (vaak binnen een paar uur) een grote hoeveelheid voedsel. De controle over je eetgedrag ben je dan meestal helemaal kwijt.
  • Gewichtstoename voorkomen; als je boulimia hebt, wil je absoluut niet dikker worden. Het voedsel dat is opgegeten, moet zo snel mogelijk weer kwijtgeraakt worden. Dit gebeurt door over te geven (vinger in de keel), te vasten, laxeer- of plasmiddelen te nemen, klysma te gebruiken of door extreem veel te sporten.
  • Terugkerend eetgedrag; zowel de eetbuien als het weer kwijtraken van het eten komen regelmatig terug over een langere tijd.
  • Negatief zelfbeeld; als je boulimia hebt, denk je vaak erg negatief over jezelf. Grotendeels wordt dit negatieve oordeel bepaald door de vele gedachten over je lichaamsvormen en gewicht. Als je boulimia hebt, vind je jezelf vaak te dik, terwijl je dat niet bent.
Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis