Home Problemen Autisme Behandeling van autisme

Behandeling van autisme

Behandeling bij Autismespectrumstoornissen (ASS) kan gericht zijn op het vergroten van je vaardigheden of het beter begrijpen van je klachten. Maar ook op het omgaan met emoties en gedachten waar ASS een grote invloed op heeft.

Wat kan je verwachten?

Als we hebben vastgesteld dat je ASS hebt en je bent een behandeling gestart, dan leer je omgaan met de problemen die bij je diagnose horen. Als je wilt, dan betrekken we daarbij ook mensen uit je nabije omgeving, zoals je ouders of andere familieleden.

Autisme kan zich per persoon anders uiten en klachten kunnen soms ook voortkomen uit een andere (co-morbide) stoornis. Daarom is het belangrijk om de behandeling van autisme goed af te stemmen op de klachten die jij ervaart.

Klinische afdelingen

Jonx Autisme heeft drie klinische afdelingen. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar kunnen terecht bij Munsterheerd in Groningen. Jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar kunnen terecht bij Talma in Groningen. En volwassenen kunnen terecht in Zuidlaren, waar verblijf en dagbesteding wordt aangeboden (WWA). 

In behandeling bij Jonx: Autisme Team Noord-Nederland (ATN)

Een belangrijk deel van ons behandelaanbod is het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) van Jonx. We hebben teams in Groningen, Friesland, Hoogeveen, waar we behandeling en diagnostiek bieden aan cliënten met ASS. Voor kinderen tussen de 0-5 jaar oud hebben we een specialistisch Infantteam in Groningen en Drachten.

jongen voor gebouw lacht kijkt opzij

‘Vriendschap, liefde, begrip en respect waren voor mij woorden zonder inhoud’

Op de locaties van Jonx Autisme bieden we verschillende vormen van behandeling. Zodat er altijd een behandelvorm is die bij jouw klachten past. De meest voorkomende vormen hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek