Home Problemen Angststoornis Behandeling van een angststoornis

'Ik voel me onzeker, ik pieker en ik slaap slecht'

Welke behandelingen zijn er voor een angststoornis?

Heb je regelmatig last van angstgevoelens, terwijl daar geen directe aanleiding voor is? Dat kan heel heftig zijn. Hoe ondragelijk je klachten ook voelen: vaak is een angststoornis met de juiste behandeling goed te verhelpen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk contact te leggen met je huisarts als je vermoedt dat je een angststoornis hebt. Want dan kun je met je klachten aan de slag.

Je angststoornis overwinnen

In onderstaande video vertelt 3FM-DJ Wijnand Speelman over het overwinnen van zijn angststoornis. Die begon toen hij als 9-jarige ineens bang was om bepaalde routes te fietsen. Inmiddels heeft hij er geen last meer van, omdat hij op tijd hulp zocht. Samen met zijn moeder oefende hij om steeds meer alleen langs plekken te fietsen die hij altijd zo spannend vond.

Twijfel je om de eerste stap naar hulp te zetten, omdat je je voor je gedachten en gevoelens schaamt? We begrijpen best dat de drempel hoog kan zijn om je angsten onder ogen te moeten zien. Toch zal de juiste behandeling je helpen om minder last te hebben van je klachten.

In behandeling bij Jonx

Vermoed je dat je een angststoornis hebt? Het is belangrijk om dit in ieder geval te bespreken met je ouders en je huisarts. Via je huisarts kun je naar ons worden doorverwezen. Bij ons zijn er verschillende behandelingen mogelijk, maar we kiezen altijd een behandeling die het beste bij jou en je klachten past. Hieronder hebben we al onze mogelijkheden voor je op een rij gezet.