Jonx groningen

Gender Poli

De Gender Poli helpt kinderen en jongeren uit Noord-Nederland die als meisje of jongen zijn geboren en zich daar niet prettig bij voelen. De Gender Poli biedt diagnostiek en behandeling aan jongeren tot 18 jaar met genderdysforie en hun ouders.

Voor wie is de Gender Poli bedoeld?

Genderdysforie komt voor bij kinderen van alle leeftijden. Kinderen en jongeren met genderdysforie hebben last van een onplezierig gevoel over hun biologische geslacht. Dat gevoel hangt soms samen met het gevoel dat je in het verkeerde lichaam zit.

Hoe ziet de behandeling bij de Gender Poli eruit?

We volgen een vast traject. Lees meer over de behandeling van genderdysforie.

Hoe kan ik mij aanmelden bij de Gender Poli?

Aanmelding bij de Gender Poli kan schriftelijk of digitaal door:

  • Het sociaal wijkteam
  • Centrum Jeugd en Gezin (CJG)
  • Huisarts
  • Psychiater van een GGZ instelling

Verwijzers kunnen voor overleg of consultatie contact opnemen met de Gender Poli.

Praktische informatie

De Gender Poli is gevestigd bij Jonx Groningen. Je kunt gratis parkeren vlakbij de polikliniek. De receptioniste kan je vervolgens aanwijzen waar de Gender Poli op de eerste verdieping te vinden is. In de wachtkamer is koud water, ranja, thee en koffie aanwezig.

De polikliniek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf het Centraal Station in Groningen. Verschillende stads- en regiobuslijnen stoppen aan het Van Swietenplein aan de achterkant van het gebouw. Kijk voor een persoonlijk, gedetailleerd reisadvies op www.qbuzz.nl/gd/ of http://www.9292.nl.

Wil je meer weten, stel ons dan gerust je vraag via de telefoon of per e-mail: genderpoli@lentis.nl

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis