Home Locaties FASD Polikliniek Winschoten

Locaties

FASD Polikliniek Winschoten

Contactgegevens

FAS en FASD zijn ernstige aangeboren aandoeningen die ontstaan wanneer de moeder tijdens de zwangerschap alcohol nuttigt. Er is een aantal symptomen die kunnen duiden op FAS of FASD, zoals groeiachterstand, afwijkingen in het gezicht en gedragsproblematiek.

Onze FASD Polikliniek in Winschoten:

Bij de FASD Polikliniek in Winschoten krijgen kinderen, jongeren, volwassenen en (pleeg)ouders binnen één dag antwoord op de vraag of er sprake is van FAS of FASD. Diagnostiek en behandeladvies vinden plaats bij het eerste gesprek op de FASD Polikliniek. Dit duurt één dagdeel.

De FASD Polikliniek in Winschoten heeft zich gespecialiseerd in de aandoeningen Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) en het Foetaal Alcohol Spectrum Disorder (FASD). Door de jarenlange ervaring word je als cliënt na de diagnose snel en goed door ons geholpen. (Pleeg)ouders krijgen begeleiding hoe om te gaan met een kind met FAS of FASD. Deze kinderen hebben vaak gedragsproblemen en kennen beperkingen.

Consultfunctie

De FASD Polikliniek vervult een consultfunctie voor advies op het gebied van school, thuis en het toekomstperspectief.

De FAS stichting is een initiatief waar de FASD Polikliniek aan deelneemt.

Het team van de FASD Polikliniek Winschoten

Het team van de FASD Polikliniek bestaat uit een kinderarts en (gezondheidszorg)psychologen.

Je kan je kind of jezelf op verschillende manieren bij ons aanmelden. Je kind of jezelf rechtstreeks aanmelden is echter niet mogelijk. Dat moet via een verwijzing van de huisarts, GGz-instelling, medisch specialist of bedrijfsarts. Kinderen en jongeren kunnen ook aangemeld worden door GGD-artsen. Na de aanmelding word je gebeld om een afspraak te maken.

De FASD Polikliniek in Winschoten is gevestigd bij Jonx Winschoten. Je kunt gratis vlakbij parkeren. De FASD Polikliniek is op de eerste verdieping te vinden. In de wachtkamer is drinken aanwezig.

Je kunt gebruikmaken van een rechtstreekse treinverbinding tussen Groningen en Winschoten. Vervolgens loop je in ongeveer twintig minuten naar de FASD Polikliniek.

Op station Winschoten kun je ook met de bus, lijn 13 richting Veendam. Je stapt uit op het Oldambtplein en loopt vanaf het plein in 2 minuten naar de FASD Polikliniek.

ZorgkaartNederland

FASD Polikliniek Winschoten op ZorgkaartNederland

Op ZorgkaartNederland kun je beoordelingen lezen en achterlaten voor alle zorgaanbieders in Nederland.

Bij Jonx in zorg, en dan?

1

Verwijzing

2

Intake

3

Adviesgesprek

4

Behandeling

5

Eindgesprek

Op zoek naar een andere locatie?

Jonx heeft locaties in alle noordelijke provincies, grote kans dat er dus ook eentje bij jou in de buurt is.

Bekijk alle locaties