Winschoten FACT en polikliniek

FASD Polikliniek Winschoten

FAS en FASD zijn ernstige aangeboren aandoeningen die ontstaan wanneer de moeder tijdens de zwangerschap alcohol nuttigt. Drinkt de moeder alcohol én geeft ze borstvoeding, dan kunnen deze aandoeningen zich ook ontwikkelen. Er is een aantal symptomen die kunnen duiden op FAS of FASD, zoals groeiachterstand, afwijkingen in het gezicht en gedragsproblematiek.

De FASD Polikliniek in Winschoten van Jonx:

  • is expert in diagnostiek op het gebied van het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) en het Foetaal Alcohol Spectrum Disorder (FASD)
  • geeft behandeladvies wanneer FAS of FASD is vastgesteld.

Voor wie is de FASD Polikliniek bedoeld?

Bij de FASD Polikliniek in Winschoten krijgen kinderen, jongeren, volwassenen en (pleeg)ouders binnen één dag antwoord op de vraag of er sprake is van FAS of FASD. Diagnostiek en behandeladvies vinden plaats bij het eerste gesprek op de FASD Polikliniek. Dit duurt één dagdeel.

Hoe ziet de behandeling bij de FASD Polikliniek eruit?

De FASD Polikliniek in Winschoten heeft zich gespecialiseerd in de aandoeningen Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) en het Foetaal Alcohol Spectrum Disorder (FASD). Door de jarenlange ervaring word je als cliënt na de diagnose snel en goed door ons geholpen. (Pleeg)ouders krijgen begeleiding hoe om te gaan met een kind met FAS of FASD. Deze kinderen hebben vaak gedragsproblemen en kennen beperkingen.

Consultfunctie

De FASD Poliklinieken van Jonx in Winschoten en Groningen vervullen een consultfunctie voor advies op het gebied van school, thuis en het toekomstperspectief.

De FAS stichting en het FAS-Project zijn initiatieven waar de FASD Poliklinieken aan deelnemen.

Het team van de FASD Polikliniek Winschoten

Het team van de FASD Polikliniek bestaat uit een kinderarts en (gezondheidszorg)psychologen.

Hoe kan ik mij aanmelden bij de FASD Polikliniek in Winschoten?

Je kan je kind of jezelf op verschillende manieren bij ons aanmelden. Je kind of jezelf rechtstreeks aanmelden is echter niet mogelijk. Dat moet via een verwijzing van de huisarts, GGz-instelling, medisch specialist of bedrijfsarts. Kinderen en jongeren kunnen ook aangemeld worden door GGD-artsen.

Voorkeur aangeven

Na de aanmelding word je gebeld om een afspraak te maken. In dit gesprek kan je ook aangeven of je liever naar de FASD Polikliniek in Groningen of Winschoten komt.

Praktische informatie

De FASD Polikliniek in Winschoten is gevestigd bij Jonx Winschoten. Je kunt gratis vlakbij parkeren. De FASD Polikliniek is op de eerste verdieping te vinden. In de wachtkamer is drinken aanwezig.

Je kunt gebruikmaken van een rechtstreekse treinverbinding tussen Groningen en Winschoten. Vervolgens loop je in ongeveer twintig minuten naar de FASD Polikliniek.

Op station Winschoten kun je ook met de bus, lijn 13 richting Veendam. Je stapt uit op het Oldambtplein en loopt vanaf het plein in 2 minuten naar de FASD Polikliniek.

Wil je meer weten, stel ons dan gerust je vraag via de telefoon of per e-mail

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis