panden corpusdenhoorn2

FASD Polikliniek Groningen

De FASD Polikliniek in Groningen van Jonx is gespecialiseerd in diagnostiek en het geven van behandeladvies op het gebied van het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) en het Foetaal Alcohol Spectrum Disorder (FASD). FAS en FASD zijn ernstige aangeboren aandoeningen door alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap.

Voor wie is de FASD Polikliniek bedoeld?

De FASD Polikliniek in Groningen is gespecialiseerd in diagnostiek en het geven van behandeladvies op het gebied van het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) en het Foetaal Alcohol Spectrum Disorder (FASD). Beide zijn aangeboren aandoeningen door alcoholgebruik van de moeder tijdens haar zwangerschap. Kinderen, jongeren, volwassenen en (pleeg)ouders krijgen bij de FASD Polikliniek van Jonx binnen één dag antwoord op de vraag of er wel of geen sprake is van FAS of FASD.

Diagnostiek en behandeladvies vindt bij de FASD Poli altijd plaats tijdens het eerste gesprek. Dit eerste gesprek duurt altijd één dagdeel. Tijdens dat dagdeel vinden alle onderzoeken plaats die nodig zijn om te bepalen of er sprake is van FAS of FASD. Na deze onderzoeken krijg je diezelfde dag nog antwoord op de vraag of er wel of geen sprake is van FAS of FASD.

Hoe ziet de behandeling bij de FASD Polikliniek eruit?

De FASD Polikliniek in Groningen heeft veel ervaring op het specialistische gebied van Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) en het Foetaal Alcohol Spectrum Disorder (FASD). Als cliënt word je na de diagnose deskundig en snel door ons geholpen. Vanwege de vaak voorkomende gedragsproblemen bij kinderen en jongeren met FAS of FASD, krijg je als (pleeg)ouders begeleiding en advies in het leren omgaan met de beperkingen van je kind.

Consultfunctie FASD Poliklinieken

De FASD Poliklinieken vervullen ook een consultfunctie voor advies op het gebied van school, thuis en het toekomstperspectief. Jonx werkt daarbij nauw samen met de FAS stichting en neemt actief deel in het FAS-Project. Dit laatste is een initiatief dat aandacht vraagt voor dit grote, maar nog niet zo bekende probleem.

Het team van de FASD Polikliniek Groningen

Het team van de FASD Polikliniek bestaat uit een kinderarts en (gezondheidszorg)psychologen.

Hoe kan ik mij aanmelden bij de FASD Polikliniek in Groningen?

Je kan je kind of jezelf op verschillende manieren bij ons aanmelden. Zowel schriftelijk als digitaal is verwijzing mogelijk door huisartsen, GGz-instellingen, medisch specialisten of bedrijfsartsen. Kinderen en jongeren kunnen ook aangemeld worden door GGD-artsen, het sociale wijkteam of het CJG-team.

Na de aanmelding word je gebeld om een afspraak te maken. In dit gesprek kan je ook aangeven of je liever naar de FASD Polikliniek in Groningen of Winschoten komt.

Praktische informatie

De FASD Polikliniek in Groningen is gevestigd bij Jonx Groningen. Je kunt gratis parkeren vlakbij de FASD Polikliniek. De receptioniste van de polikliniek kan je vervolgens aanwijzen waar de FASD Polikliniek op de eerste verdieping te vinden is. In de wachtkamer is koud water, ranja, thee en koffie aanwezig.

De FASD Polikliniek in Groningen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Verschillende stads- en regiobuslijnen stoppen aan het Van Swietenplein aan de achterkant van het gebouw. Kijk voor een persoonlijk, gedetailleerd reisadvies op www.qbuzz.nl/gd/ of www.9292.nl.

Wil je meer weten, stel ons dan gerust je vraag via de telefoon of per e-mail.

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis