Begeleid Wonen Talma Groningen 3

Begeleid Wonen Talma

Begeleid Wonen Talma is er voor (jong)volwassenen tussen de 19 en 30 jaar met een autismespectrumstoornis (ASS) die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Begeleid wonen Talma heeft als doel om jongeren te laten groeien richting (meer) zelfstandigheid.

Voor wie is Begeleid Wonen Talma bedoeld?

Begeleid Wonen Talma helpt (jong)volwassenen met autisme die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Begeleid Wonen Talma biedt begeleiding en waar nodig behandeling in de binnenstad van Groningen.

Je kunt binnen Begeleid Wonen Talma komen wonen wanneer:

 • je autisme hebt
 • je in Groningen wilt wonen
 • je graag zelfstandig wil leren wonen, maar het lukt (nog) niet
 • je begeleiding en/of behandeling nodig hebt om je doelen te behalen
 • thuis wonen niet meer lukt
 • je gemotiveerd bent om deel te nemen aan dagactiviteiten, scholing, vrijwilligerswerk of betaald werk
 • je tussen de negentien en de dertig jaar bent

Ben je jonger dan negentien jaar? Voor jongeren tussen de zestien en de drieëntwintig jaar heeft Jonx Begeleid Wonen Jeugd Munsterheerd in Groningen.

Je kunt niet binnen Begeleid Wonen Talma komen wonen wanneer:

 • je geen autisme hebt
 • je last hebt van ernstige agressieproblematiek
 • je verslaafd bent aan drugs, gamen, alcohol of gokken
 • je een verstandelijke beperking hebt

Wonen en behandeling bij Begeleid Wonen Talma

Als cliënt van Begeleid Wonen Talma ontvang je begeleiding uit het team van Begeleid wonen Talma. Je krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen, deze schrijft met jou samen een woonbegeleidingsplan. In dit plan worden je doelen vastgelegd op het gebied van wonen, werken en vrije tijd en wat je zou willen in de toekomst. De begeleiders en behandelaren van Begeleid Wonen helpen je deze doelen te behalen en te groeien naar een meer zelfstandig leven. Ben je ergens anders in behandeling terwijl je bij ons in Groningen woont? Dan hebben we contact met je behandelaar om je begeleiding goed af te stemmen. De rol die je ouders of wettelijke vertegenwoordigers spelen, hangt af van je persoonlijke situatie en van je leeftijd.

Hoe ziet wonen binnen Begeleid Wonen Talma eruit?

 • Er zijn twintig appartementen op de tweede verdieping van het appartementencomplex Talma, in de wijk Rivierenbuurt in Groningen
 • je hebt een eigen zit-slaapkamer, keuken en badkamer
 • er is vierentwintig uur per dag begeleiding aanwezig, ‘s nachts in de vorm van een slaapwacht
 • in overleg met jou worden er afspraken gemaakt over hoe de begeleiding eruit gaat zien

Het team van Begeleid Wonen Jeugd

Met het team van begeleid wonen krijg je veel te maken. De psychiater en teamleider inhoudelijke zaken is eind verantwoordelijk voor je behandeling. De psychiater werkt veel samen met de psycholoog. Je komt de psycholoog tegen bij je behandelplan bespreking maar ook bij individuele gesprekken. De begeleiders binnen het team staan 24 uur per dag voor je klaar, ’s nachts in de vorm van een slaapdienst. Er werken binnen het team verpleegkundigen, sociaal pedagogische hulpverleners en maatschappelijk werkers. Het team wordt aangestuurd door de teamleider inhoudelijke zaken en de teamleider algemene zaken. Zij worden allemaal ondersteund door het secretariaat.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor Begeleid Wonen Jeugd via je hulpverlener of behandelaar. Daarna word je samen met je ouders/verzorgers en/of hulpverlener uitgenodigd voor een eerste gesprek. In dit gesprek wordt bekeken of wonen binnen Begeleid Wonen Talma bij jou past. Wanneer dit gesprek positief uitvalt, wordt een indicatie voor je aangevraagd en kom je op de wachtlijst. Als je in aanmerking komt om bij ons te komen wonen, nodigen we je uit om kennis te komen maken in Groningen. Je kunt dan rondkijken en vragen stellen.

Praktische informatie en kosten

Begeleid Wonen Jeugd ligt in de wijk Rivierenbuurt in Groningen. Vlakbij de appartementen kun je betaald parkeren. Ongeveer honderd meter van het appartementencomplex is een winkelcentrum met een supermarkt. Het Centraal Station van Groningen ligt op loopafstand.

Vergoedingen

Vergoedingen van zorg kunnen jaarlijks wijzigen. Ontvang je psychische hulp van Jonx of denk je daarover? En wil je weten welke kosten daaraan verbonden zijn en wat de vergoedingen zijn? Neem dan eerst contact op met je zorgverzekeraar. Jonx informeert je ook graag goed en uitgebreid over de kosten die vergoed worden. Zodat je achteraf niet voor onverwachte ziektekosten komt te staan. Lees hier meer over vergoedingen van zorg.

Wil je meer weten, stel ons dan gerust je vraag via de telefoon of per e-mail: bwjtalma@lentis.nl

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis