Vrouw-laptop-e1398937806675

MijnLentis

Lentis werkt continu aan verbetering van de zorg en de mogelijkheden voor hulpverlening via internet. Eén online omgeving voor jou als cliënt is wat we echt willen. De techniek in de zorg is helaas nog niet zo ver dat we diverse systemen aan elkaar kunnen koppelen. Het kan nu dus voorkomen dat je voor MijnLentis en je online behandelmodules apart moet inloggen.

Bij Lentis zijn diverse mogelijkheden voor eHealth:

  • Inzage in je dossier via MijnLentis
  • Online behandelen
  • Beeldbellen

Je kunt ervan gebruik maken als je via jouw behandelaar een account hebt gekregen. Heb je geen account en wel interesse om deel te nemen? Bespreek de mogelijkheden met je behandelaar.

MijnLentis

Lentis geeft je in de komende jaren via het beveiligde online portaal MijnLentis online toegang tot (onderdelen van) jouw medisch dossier (mits verantwoord). Je kunt er online reageren of zelf een bijdrage leveren aan de inhoud van het dossier. Een beveiligde uitwisseling van tekstberichten is via MijnLentis mogelijk en je hebt inzage in toekomstige afspraken. Ook is het mogelijk dat je sms-reminders ontvangt voor je afspraken. MijnLentis is momenteel volop in ontwikkeling en de mogelijkheden nemen toe de komende jaren.

MijnLentis wordt de komende jaren beschikbaar gesteld aan alle cliënten. In de huidige pilotfase neemt een aantal afdelingen deel. Via je behandelaar word je geïnformeerd als toegang mogelijk is.

Online behandelen

Lentis biedt je diverse behandelmogelijkheden online. Een deel van je behandeling, van het contact, kan plaatsvinden op een tijdstip en op een plaats die jou passen. Via een beveiligde toegang ga je naar de internetbehandelomgeving van Lentis. Hier vind je informatie en staan opdrachten klaar die je met je behandelaar hebt afgesproken. Als je in behandeling bent bij Lentis zit je meestal in een wat minder goede periode in je leven. Met online behandeling wil Lentis de zorg toegankelijker maken. Je kunt zelf meer bepalen en aan de slag op momenten dat het jou past of dat je het nodig hebt. De voordelen van online behandelen zijn:

  • Vanuit huis aan je behandeling werken
  • Wanneer het jou uitkomt bezig zijn met je behandeling
  • Rustig nadenken over wat je wilt opschrijven en makkelijk teruglezen
  • Meer zelf bepalen hoe je behandeling verloopt
  • Meer contact met je behandelaar door zowel de gesprekken als het online contact

Lees meer over de inhoud en de mogelijkheden van online behandelen bij Lentis.

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis