Ervaringsverhalen

Mieke over haar behandeling bij Jonx

Mieke in het park

‘Ik merkte voor het eerst dat ik niet lekker in mijn vel zat toen ik op de basisschool zat. Ik merkte dat ik er nooit echt bij paste en dat ik ook geen vrienden kon maken. Met de vrienden die ik had maakte ik veel ruzie en ik had veel last van stressaanvallen.’ (meer…)

Emma over haar depressie

Jonge vrouw rode jas in bos

“Ik ga nu al 5 jaar naar mijn hulpverlener bij Jonx. Eerst voor eetproblemen en daarna voor een depressie. Ik vind dat mijn hulpverlener enorm goed bij mij past en het helpt mij enorm om met iemand te kunnen praten die mij niet veroordeelt en buiten mijn dagelijks leven staat. (meer…)

Lisa over de scheiding van haar ouders

Puber meisje in het bos

“Mijn ouders zijn gescheiden toen ik wat jonger was. Ik heb heel veel moeite gehad met een aantal gebeurtenissen rondom de scheiding van mijn vader en moeder. Deze herinneringen beleefde ik iedere keer opnieuw en ik probeerde deze herinneringen te ontwijken, maar dat lukte mij niet.” (meer…)

Eva over Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS)

Meisje op de fiets

“Ik kwam bij Jonx om behandeld te worden voor mijn Post Traumatisch Stress Syndroom. Ik kreeg EMDR en schrijftherapie. Ik heb deze behandelingen voor meerdere gebeurtenissen kunnen gebruiken en dat heeft voor mij meer geholpen dan verwacht. (meer…)

Anton over zijn autisme

Jongen met beugel

“Mijn verhaal begint als een nachtmerrie, ook wel de basisschool genoemd. Toen ik eindelijk aan deze nachtmerrie  kon ontsnappen mocht ik opnieuw beginnen op de middelbare school.” (meer…)

Leonie gaat nu als jongen door het leven

jongen-met-schooltas

‘Ik ben dertien jaar, ik houd van voetbal, atletiek en piano spelen en zit in VWO 2. Ik heb me altijd al anders gevoeld, het gevoel dat ‘jongen zijn’ heet heb ik niet zomaar gekregen. Ik was en ben gewoon wie ik ben, een jongen.‘ (meer…)

Erik en Laura over psycho-educatie

Erik en Laura zijn de ouders van Sem, een 8-jarige jongen. Vorig jaar liep Sem thuis en op school vast. Na onderzoek bij Jonx bleek er bij hem sprake te zijn van een Autisme Spectrum Stoornis. (meer…)

Brian over dramatherapie

“Als ik werd gepest op school werd ik snel boos of moest ik huilen”, vertelt de 9-jarige Brian. “Tijdens dramatherapie oefen ik met anders reageren. Ik speel bijvoorbeeld een politieman die iemand moet arresteren. Dan moet je rustig blijven.” (meer…)

Sanne over psychomotorische therapie (PMT)

“Ik werd veel gepest omdat ik onhandig ben”, vertelt de 12-jarige Sanne. “Daarom ging ik het liefst in een hoekje zitten en hoopte dat niemand mij zou zien. Door mijzelf ‘onzichtbaar’ te maken viel ik minder op en werd ik minder gepest. Maar hierdoor kon ik ook geen vrienden maken en werd ik eenzaam en onzeker.” (meer…)

Jennie over beeldende therapie

“Papa en mama hadden veel ruzie, ze schreeuwden en sloegen elkaar”, vertelt de 10-jarige Jennie.“Ik was bang voor die ruzies, bang dat het mijn schuld was. Ik durfde niks meer te zeggen en deed altijd heel stil en voorzichtig in huis. Ik voelde me boos en bang en droomde over de ruzies. Ik kreeg nachtmerries en durfde niet meer te slapen.” (meer…)

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis