ouders met zoontje bijgesneden

Autisme – Voorlichtingsgroep

Is bij je kind onlangs een autismespectrumstoornis (ASS) vastgesteld? Als onderdeel van de behandeling biedt Jonx ouders een voorlich­tingsgroep aan. In deze groep krijgen ouders van kinderen met een diagnose in het autismespectrum (PDD-NOS, Asperger, Autisme) uitleg over ASS.

Inhoud van de voorlichtingsgroep

Tijdens de voorlichtingsgroep is er aandacht voor de betekenis van ASS voor de ontwikkeling van je kind, de opvoeding, aanpak en behandelmogelijkheden. Afhankelijk van de locatie van Jonx waar de voorlichtingsgroep wordt aangeboden, zijn er 3 tot 4 opeenvolgende bijeenkomsten.

Voor wie is de voorlichtingsgroep bedoeld?

De voorlichtingsgroep ASS is bedoeld voor ouders en verzorgers. Bij je kind is onlangs een autismespectrumstoornis (ASS) vastgesteld.

Locaties

De voorlichtingsgroep wordt aangeboden op verschillende locaties. Zo kun je onder andere terecht bij het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) in Groningen. Voor actuele informatie over de voorlichtingsgroep, zoals mogelijke startdata, kun je contact opnemen met je behandelaar bij Jonx. De voorlichtingsgroep start bij voldoende aanmeldingen.

Praktische informatie

Aanmelden

Het is niet mogelijk om jezelf aan te melden voor de voorlichtingsgroep ASS. Deelnemen aan de groep kan in overleg met je behandelaar bij Jonx.

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis