header-jongen-tiener-donker-haar

Psycho-educatiegroep AD(H)D

Kortgeleden is bij je kind de diagnose ADHD of ADD gesteld. Nu er een verklaring is voor het gedrag van uw kind, komt meestal ook de vraag: hoe nu verder? Als onderdeel van de behandeling biedt Jonx ouders een voorlichtingsgroep aan, bestaande uit 3 of 4 bijeenkomsten.

Doelen van de groep

De bijeenkomsten zijn er op gericht om je meer inzicht te geven in de diagnose en om specifieke opvoedkundige vaardigheden te bespreken die van belang zijn bij deze problematiek. Daarnaast blijkt dat ouders in het algemeen de bijeenkomsten als extra steun ervaren, omdat zij in het contact met andere ouders eigen ervaringen en oplossingen uit kunnen wisselen.

Inhoud van de groep

De groep bestaat uit ouders van 5 tot 6 kinderen met vergelijkbare problematiek en wordt geleid door 2 medewerkers van Jonx. De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Er is in alle bijeenkomsten ruimte voor ouders om ervaringen en vragen met elkaar te delen.

Locaties en Contact

De psycho-educatiegroep vindt plaats op diverse locaties van Jonx. Er starten op meerdere momenten per jaar nieuwe groepen. De groepen worden op wisselende tijden gegeven (ochtend, eind van de middag of avond) en duren gemiddeld 1,5 uur.

Aanmelden

De Jonx medewerker die betrokken was bij het diagnostisch traject van je kind, zal met jou ook de mogelijkheid bespreken om deel te nemen aan de groep en gegevens over data en tijdstippen kunnen bieden. Deze medewerker zal vervolgens zorg dragen voor de verdere aanmelding. Indien je geen eigen behandelaar hebt, kun je via het secretariaat verdere informatie inwinnen.

Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten.

Heb je vragen over deze training of belangstelling? Neem dan contact op met een van onze locaties:

Jonx Groningen
Laan Corpus den Hoorn 102-2
9728 JR Groningen
050 5223290
afsprakenjonxgroningen@lentis.nl

Jonx Delfzijl
Jachtlaan 52
9934 JD Delfzijl
0596 649103
afsprakenjonxdelfzijl@lentis.nl

Jonx Hoogezand-Sappemeer
Industrieweg 33
9601 LJ Hoogezand
0598 457120
afsprakenjonxhoogezand@lentis.nl

Jonx Winschoten
Mr. D.U. Stikkerlaan 1
9675 AA Winschoten
0597 456300
afsprakenjonxwinschoten@lentis.nl

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis