‘We benadrukken vooral alle mooie kanten die onze zoon heeft.’
Ervaringsverhaal psycho-educatie Jonx

Psycho-educatie

Wanneer er een psychiatrische diagnose wordt gesteld bij jou of je kind beantwoordt dat veel vragen, maar roept het ook vragen op. Jonx biedt daarom psycho-educatie. Dit is een vorm van behandeling waarbij meer informatie wordt gegeven over de psychiatrische stoornis.

Inhoud van de behandeling

Wanneer er een psychiatrische diagnose wordt gesteld bij jou of je kind beantwoordt dat veel vragen, maar roept het ook vragen bij je op. Jonx biedt daarom psycho-educatie. Dit is een vorm van behandeling waarin informatie wordt gegeven over de problemen van jou of je kind. Tijdens psycho-educatie wordt ook besproken welke aanpak het meest effectief is in het omgaan met de problematiek. Psycho-educatie wordt gegeven aan groepen ouders en/of jongeren. Het is ook mogelijk deze hulp individueel te krijgen, specifiek gericht op jezelf of je kind en de situatie. Jonx geeft ook psycho-educatie aan partners, opa’s, oma’s en leerkrachten.

Voor wie is psycho-educatie bedoeld?

Psycho-educatie is geschikt voor jongeren, ouders, partners, opa’s, oma’s en leerkrachten.

Locaties

Deze behandeling wordt aangeboden op vrijwel alle locaties van Jonx.

Praktische informatie

Aanmelden

Het is niet mogelijk om jezelf aan te melden voor psycho-educatie. Je kan wel schriftelijk of digitaal aangemeld worden door:

  • de gemeente (sociale wijkteam of Centrum Jeugd en Gezin (CJG)
  • je huisarts
  • een GGZ-instelling
  • een GGD-arts
  • Jeugdbescherming Noord
  • een medisch specialist

Eén van deze professionals kan je aanmelden bij een locatie van Jonx waar psycho-educatie wordt aangeboden.

Vergoedingen

Vergoedingen van zorg kunnen jaarlijks wijzigen. Ontvang je psychische hulp van Jonx of denk je daarover? En wil je weten welke kosten daaraan verbonden zijn en wat de vergoedingen zijn? Neem dan eerst contact op met je zorgverzekeraar. Jonx informeert je ook graag goed en uitgebreid over de kosten die worden vergoed. Zodat je achteraf niet voor onverwachte ziektekosten komt te staan. Lees hier meer over vergoedingen van zorg.

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis