Terugkijken op de Autismeweek

Jong meisje lachend met vriendinnen
Geplaatst op 11 april 2017

Vorige week was het de internationale Autismeweek met als jaarthema Jong & Aut. Ook Jonx Autisme zette de deuren open om zoveel mogelijke familieleden en netwerkpartners te informeren over autisme.

Lezing

Op de drie ATN locaties Groningen, Drachten en Hoogeveen werd een lezing gehouden over autisme in de verschillende levensfasen door Paul Mulder, Susanne Bruijnzeel en Annemiek Landlust.

Na de lezing was er ruimte om vragen te stellen, hiervan werd gretig gebruik gemaakt. De behoefte naar informatie is groot zo merkten we tijdens de plenaire zitting als in de pauzes en bij de informatiestands.

Autismebelevingsbaan

Daarna doorliepen kleine groepen de autismebelevingsbaan! Men beleefde op deze manier wat mensen met een autismespectrumstoornis dagelijks ervaren, een sensorische over- en onderprikkeling op allerlei gebieden, waaronder horen, zien, voelen en proeven.

Veel bezoekers gaven aan dat de middag erg geslaagd was, dat ze veel nieuwe informatie hadden ontvangen, maar dat ze ook zeer vermoeid waren vanwege alle prikkels in de autismebelevingsbaan. Het gaf hen een goed inkijkje de wereld van autisme!

Een aantal reacties:

 

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis