Autisme: verleden, heden en toekomst

Geplaatst op 1 mei 2014

Het Autisme Team Noord-Nederland viert op 12 juni aanstaande haar 40- jarig jubileum met vooraanstaande sprekers, boeiende themarondes en innovatieve onderwerpen met betrekking tot Autisme. Tijdens dit jubileumcongres nemen we je mee naar Autisme in het verleden, het heden en in de toekomst.

Autisme Team Noord-Nederland

In de 40 jaar van haar bestaan ontwikkelde het ATN zich tot een deskundige en betrouwbare partner bij de diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS), hun familieleden en naastbetrokkenen. Het ATN is zich al die jaren goed bewust gebleken van haar verantwoordelijkheid om expertise te handhaven, te bevorderen, uit te breiden en toegankelijk te maken. Niet alleen voor mensen met ASS en hun familie, maar ook voor professionals in werkvelden binnen en buiten de GGZ.

Innovatieve patiëntenzorg

Met de toekenning van het keurmerk TOPGGZ werd deze topklinische expertise erkend. Naast innovatieve patiëntenzorg voldoet het ATN ook aan de kwaliteitseisen van toegepast wetenschappelijk onderzoek, kennisdeling en opleiding. De rijke historie, de dynamische tegenwoordige tijd en de veelbelovende toekomst van het ATN worden door de key-note sprekers in het ochtend- en middagprogramma vanuit hun eigen perspectief en beleving belicht.

Praktische informatie

Het jubileumcongres vindt plaats op donderdag 12 juni van 9.30 – 17.00 uur in De Kimme, E 70 in Zuidlaren. Inschrijven kan online via deze link. De kosten bedragen:

  • Professionals € 195
  • Lentis professionals € 150
  • (ex-) Patiënten van het ATN & hun familieleden € 50

Meer informatie en samenvattingen van de lezingen zijn te vinden in het programma. Is aangevraagd voor de volgende beroepsverenigingen: FGzP, Huisartsen, Specialisten ouderengeneeskunde & Artsen voor verstandelijk gehandicapten (ABC1-KNMG), NVO Orthopedagoog Generalist (OG), NIP, NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J), NVK, NVvP, SRVB, VGCt en V&VN.

Feedback
Jonx

is onderdeel van Lentis